Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Мезе от бързи скариди на грил тиган

Мезе от бързи скариди на грил тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Мезе от бързи скариди на грил тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Апетитно мезе от скариди на грил тиган, които няма да ви карат да чакате за наздравица, защото се приготвят много бързо"

Необходими Продукти

  • скариди - 500 г пресни, небелени, средни
  • сол - 3 щедри щипки, едра, Maldon
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете хубаво грил тигана със зехтин и загрейте на силен огън.

Поръсете с едрата сол и сложете скаридите, оставяйки разстояние между тях.

Поставете ги чак когато тиганът е добре загрят и никога преди това.

Печете, докато отдолу станат оранжеви и веднага обърнете и от другата страна за кратко.

Нужни са не повече от минута от всяка страна, за да се изпекат, но да останат крехки и нежни.

При по-дълго печене скаридите се изсушават и губят вкуса си. Затова и е добре да слагате по по-малко в тигана, за да не спада температурата му, което отново би ги пресушило.

Повторете това и с останалите скариди.

Поднесете печените скариди на момента, докато са топли и по желание гарнирайте с лимон.

Това е много бърз и лесен начин да поднесете изискано мезе на вашата трапеза, с натуралния вкус на морските дарове, без да се засенчва от други съставки или подправки.

Насладете се на морския вкус с чаша студено бяло вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
перфектната порция лято в чиния
27.09.2020 18:42
1