Начин на приготвяне
Омесваме каймата с подправките. Прибавяме 1 от яйцата и омесваме отново.
Оформяме 4 големи кюфтета като плескавици и ги подреждаме в тава, предварително намазана с мазнина.
В средата на всяко гнездо оформяме кладенче и слагаме парченца от шунката и гъбите.
Може да добавите царевица, маслини, кисели краставички, чушки или каквато друга плънка предпочитате.
Запичаме във фурната, докато каймата е видимо готова. След това слагаме по едно яйце в средата на всяко кладенче и отново връщаме във фурната до готовност на яйцето.
Според вида на фурната може да запечете само на горен реотан.
По желание от останалите продукти приготвяме сос, който поднасяме към гнездата.
Вървят отлично и със свежа зелена салата.
Лястовичето гнездо е много вкусно.
Коментари
Рецептата е страхотна и непременно трябва да се приготви и опита!
Бих ти препоръчал за соса за оставиш всичко и да пробраш само с течна сметана и пармезан овкусе с малко сол и ч.пипер.