Лястовиче гнездо

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Лястовиче гнездо
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Представяме ви една невероятно вкусна и идейна рецепта. Ние огладняхме само от гледане на снимката, за вас не знаем"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • яйца - 6 бр.
  • гъби - 200 г
  • шунка - 100 г
  • мазнина - за намазване
  • За соса
  • прясно мляко - 300 мл
  • топено сирене - 50 г
  • брашно - 2 суп.л.
  • сол
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с подправките. Прибавяме 1 от яйцата и омесваме отново.

Оформяме 4 големи кюфтета като плескавици и ги подреждаме в тава, предварително намазана с мазнина.

В средата на всяко гнездо оформяме кладенче и слагаме парченца от шунката и гъбите.

Може да добавите царевица, маслини, кисели краставички, чушки или каквато друга плънка предпочитате.

Запичаме във фурната, докато каймата е видимо готова. След това слагаме по едно яйце в средата на всяко кладенче и отново връщаме във фурната до готовност на яйцето.

Според вида на фурната може да запечете само на горен реотан.

По желание от останалите продукти приготвяме сос, който поднасяме към гнездата.

Вървят отлично и със свежа зелена салата.

Лястовичето гнездо е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Може редакторите да поправят времето за готвене - според мен е достатъчно 20 - 25 мин. общо във фурната.
Рецептата е страхотна и непременно трябва да се приготви и опита!
12.10.2017 09:56
2
Pressy
Pressy
Страхотно !
23.03.2016 16:28
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
На мен ми харесва този вид сос,и ястието ми допада
11.02.2016 11:40
Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Здравейте,Честно казано не съм описвала време за приготвяне и предполагам са някакви автоматично добавени стойности.Иначе наистина е твърде много за рецепта тип"Аламинут".Ще пробвам и вашата идея за сос,благодаря за предложението:)
11.02.2016 10:29
никнай
никнай
Звучи добре само времетраенето малко ми е вповече.
Бих ти препоръчал за соса за оставиш всичко и да пробраш само с течна сметана и пармезан овкусе с малко сол и ч.пипер.
10.02.2016 23:43
2