Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Унгарска салата

Унгарска салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Унгарска салата2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-4
"Унгарската салата е като Унгарския танц - класика, която трябва да се преживее"

Необходими Продукти

  • карфиол - 100 г
  • зелен фасул - 100 г
  • чушки - 2 броя, червена и жълта
  • грах - 100 г
  • лук - 1/2 глава червен
  • моркови - 1 - 2 броя (100 г)
  • маслини - 60 г с чушка
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът, нарязаните моркови и зеленият фасул се сваряват до омекване. Отцеждат се и се прехвърлят в голяма купа. Добавя се накъсаният на малки розички карфиол, накълцания лук, чушките на парчета и маслините с чушка.

Унгарската салата се залива с дресинг от смесените зехтин, оцет, счукания чесън и черен пипер. Залейте салатата със соса и разбъркайте добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

todorova
todorova
Невероятна салатка. Благодаря.
01.10.2011 04:37