Начин на приготвяне
Всички подправки за бутчетата се смесват със зехтина и с получената смес се намазва месото, като хубаво се натрива с ръце.
Сложете ги в тава, сипете бульона и сложете в загрята фурна на 170 градуса да се поизпекат за около 40мин.
Наблюдавайте ги, ако се запекат отгоре, покрийте тавата с алуминиево фолио.
Почистете и нарежете зеленчуците, извадете тавата с бутчетата и сложете граха заедно с течността от буркана, зеленчуците, доматите и подправете на вкус.
Покрийте тавата с фолио и сложете във фурната за 30 мин., след което махнете фолиото и печете още 10 мин.
Накрая поръсете яхнията с магданоз или копър.
Яхнията пиле с грах е много вкусна.
Коментари
Препоръчвам ! :)