Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле с грах и чушки яхния

Пиле с грах и чушки яхния

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563126
Пиле с грах и чушки яхния
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Любима яхния от пиле с грах и чушки - цялото семейство я очаква с нетърпение"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 г от кокошка
  • зелен фасул - 1 ч.ч. замразен
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • моркови - 1 бр.
  • камби - 3 бр.
  • кетчуп - 1 с.л. или доматено пюре
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от кокошка се прави на порции, измива се добре, слага се в тенджера с вода да се вари за около 5 мин. След това водата се изсипва, налива се олио и се запържва.

Щом пилешкото се запържи, се изважда и в мазнината от него се изсипват зеленият фасул, грахът, морковът, лукът и камбите.

Наливат се 200 мл топла вода, поръсва се с черен пипер. Зеленчуците се оставят да се задушат. Щом водата изври, се добавят брашното и червеният пипер.

Ароматната яхния се разбърква, доливат се 4-5 ч.ч. топла вода и се овкусява с чубрица.

След 15-20 мин. в тенджерата се връща пилешкото и се посолява. Пилешката яхния се готви до сваряване на продуктите и сгъстяване.

Малко преди тенджерата да се дръпне от котлона, се сипва кетчупа и се разбърква. Вари се за още няколко минути.

Получава се много вкусна пиле с грах и чушки яхния!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: