Начин на приготвяне
За блатовете: Всички продукти се разбиват хубаво с миксер. Сместа се разделя на две равни части. Пекат се поотделно два блата. През това време се приготвят сиропът и кремът.
За сиропа: В 600 мл вода се слагат захар и нескафе и течността се оставя да заври.
За крема: В прясното мляко се слага захарта и се оставя да заври, но преди това от млякото се отделя една чаша и там се прибавят брашното и разбитите яйца.
Когато млякото заври, се добавя отделената смес. Разбърква се, докато заври отново. След като се махне от огъня, се прибавя крема сиренето и се разбърква, докато се получи гладък крем.
Когато блатовете изстинат, първият се полива обилно с половината сироп, намазва се с крем добре и се слага вторият блат. Залива се с останалия сироп и крем. Накрая се заглажда добре и се поръсва с какао. По желание може да се поръси и с пудра захар.