Мусака с пилешки дробчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
15/02/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Нарязват се на кубчета и се изсипват в тенджера. Долива се вода, колкото да ги покрие.

Добавят се нарязаните на кубчета моркови и се варят до готовност. Празът се нарязва на колелца и се задушават в малко олио. Към тях се добавят дробчетата.

Следва сол, чубрица, черен и червен пипер. Накрая се добавя и нарязаният на кубчета домат. Всичко се запържва, докато поомекне. В подходяща тава се изсипват картофите заедно с водата.

Прибавят се и дробчетата. Запича се във фурна на 180 градуса. През това време се приготвя заливката. Яйцата се разбиват и се добавят солта и брашното.

Долива се прясното мляко и хубаво се разбърква. Залива се мусаката и се пече до готовност. По желание може да се сервира с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Правя същата рецепта но без домати.
0
0