Начин на приготвяне
Картофите се измиват и обелват. Нарязват се на кубчета и се изсипват в тенджера. Долива се вода, колкото да ги покрие.
Добавят се нарязаните на кубчета моркови и се варят до готовност. Празът се нарязва на колелца и се задушават в малко олио. Към тях се добавят дробчетата.
Следва сол, чубрица, черен и червен пипер. Накрая се добавя и нарязаният на кубчета домат. Всичко се запържва, докато поомекне. В подходяща тава се изсипват картофите заедно с водата.
Прибавят се и дробчетата. Запича се във фурна на 180 градуса. През това време се приготвя заливката. Яйцата се разбиват и се добавят солта и брашното.
Долива се прясното мляко и хубаво се разбърква. Залива се мусаката и се пече до готовност. По желание може да се сервира с кисело мляко.
Коментари