Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с пилешки дробчета

Мусака с пилешки дробчета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Мусака с пилешки дробчета
Снимка: Rosi Stoyanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • за заливката
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и обелват. Нарязват се на кубчета и се изсипват в тенджера. Долива се вода, колкото да ги покрие.

Добавят се нарязаните на кубчета моркови и се варят до готовност. Празът се нарязва на колелца и се задушават в малко олио. Към тях се добавят дробчетата.

Следва сол, чубрица, черен и червен пипер. Накрая се добавя и нарязаният на кубчета домат. Всичко се запържва, докато поомекне. В подходяща тава се изсипват картофите заедно с водата.

Прибавят се и дробчетата. Запича се във фурна на 180 градуса. През това време се приготвя заливката. Яйцата се разбиват и се добавят солта и брашното.

Долива се прясното мляко и хубаво се разбърква. Залива се мусаката и се пече до готовност. По желание може да се сервира с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правя същата рецепта но без домати.
28.02.2016 20:24