Начин на приготвяне
Дробчетата се измиват и се изцеждат от водата. Нарязват се на парчета. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът и гъбите - на филийки.
Дробчетата се овалват в брашно и се изпържват в силно загрята мазнина. Лукът се изпържва отделно от дробчетата до златисто и се добавят гъбите. Пържи се още 3-4 минути.
Доматеното пюре се смесва с 3 с.л. вода и черния пипер. Добавят се към лука и се оставя водата да изври. Лукът се изсипва при вече готовите дробчета. Оставят се още малко на огъня, посоляват се и накрая се поръсват с магданоз.
Коментари
1. Лукът не се реже на кубчета, а на полумесец и(както е на снимката).
2. Лукът се слага в добре сгорещено олио.
3. Дробчетете първо леко се бланшират, оцеждат се от водата, изстиват и чак тогава се запържват...Иначе, ако се сложат сурови при запържения лук, си пускат водата, почват да врят и всичко в тигана става на пихтия.
Не съм шеф, но този "шеф",който е публикувал тази рецепта,тряа да си хвърли кетапа в кошчето.