Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пилешки дробчета с лук

Пилешки дробчета с лук

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пилешки дробчета с лук1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"За приготвянето на пилешки дробчета не се изисква да сте майстор шеф, а за изяждането им - да сте задължително гладен"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг.
  • лук - 1/2 кг.
  • гъби - 300 гр.
  • чесън - 1 глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. или на вкус
  • брашно - за овалване
  • магданоз - за поръсване
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се измиват и се изцеждат от водата. Нарязват се на парчета. Лукът се реже на полумесеци, а чесънът и гъбите - на филийки.

Дробчетата се овалват в брашно и се изпържват в силно загрята мазнина. Лукът се изпържва отделно от дробчетата до златисто и се добавят гъбите. Пържи се още 3-4 минути.

Доматеното пюре се смесва с 3 с.л. вода и черния пипер. Добавят се към лука и се оставя водата да изври. Лукът се изсипва при вече готовите дробчета. Оставят се още малко на огъня, посоляват се и накрая се поръсват с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
513
44
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#257679
Потребител#257679
Хубаво,само,че има 3 основни грешки:
1. Лукът не се реже на кубчета, а на полумесец и(както е на снимката).
2. Лукът се слага в добре сгорещено олио.
3. Дробчетете първо леко се бланшират, оцеждат се от водата, изстиват и чак тогава се запържват...Иначе, ако се сложат сурови при запържения лук, си пускат водата, почват да врят и всичко в тигана става на пихтия.
Не съм шеф, но този "шеф",който е публикувал тази рецепта,тряа да си хвърли кетапа в кошчето.
16.08.2020 08:24
1
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Обожавам ги
22.07.2018 23:11
1
1
stefan
stefan
Добри са ! Щом майка ми дойде да пита за рецептата ... ! :))
17.05.2012 21:55
3
petia
petia
Хубави са.
24.10.2011 13:42
2
1