Картофени дукеси

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
598
244
426
1
Картофени дукеси
Снимка: Мартина Тракова
1 / 3
15/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
"Чудесна гарнитура за печени меса и риби"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри кубчета и се сваряват в подсолена вода. След като се сварят, се изцеждат от водата и се пресоват с ръчна преса.

Добавят се прясното мляко, маслото и подправките. Картофите трябва да са леко изстинали, за да се добави яйцето.

Разбъркваме всичко до гладка смес. Слагаме сместа в пош или шприц и правим розички в тавичка с хартия за печене.

Върхът на дукесите поръсваме с пармезан и украсяваме с шарения пипер.

Печем дукесите в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до златисто.

Идеална гарнитура са към печени меса и риби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: