Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода необелени.
В купа разбъркайте намачканото сирене, яйцата, рендосания кашкавал и копър.
Обелете сварените картофи, от едната страна ги подравнете, а от другата - издълбайте. Във всеки картоф сложете по 1 ч.л. масло, напълнете ги със сместа и отгоре отново масло.
Сложете ги в тава, застлана с хартия за печене, и ги покрийте с фолио.
Печете пълнените картофи в загрята фурна на 200 градуса около половин час, като накрая ги отвиете за кратко.
В загрято олио сложете нарязания лук да се запържи.
Намачкайте вътрешността от картофите и я добавете към лука.
Запържете за 10 минути, като бъркате периодично. Добавете червен пипер, сол и разбъркайте. След секунда махнете от огъня.
Картофените Цървулки са много вкусни.
Коментари