Картофени шницели

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофени шницели1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • копър - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - на вкус
  • олио - за печенето
  • за панировката
  • галета - 1 пакет
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 2 щ.
  • къри - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едро и се сваряват. Смачкват се, докато са още топли, и се смесват с разбитите яйца, скълцания лук, сиренето, брашното, копъра и другите подправки.

Омесете картофена кайма и я оставете да се охлади. Междувременно се заемете с панировката. Изсипете галетата и я смесете с подправките. В друг съд чукнете яйцата и ги разбийте. Започнете да оформяте шницели от картофената кайма.

Оваляйте ги първо в яйцето и после в галетата. Разположете шницелите върху напръскана с мазнина хартия за печене /в тава/. Изпечете ги в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Каква е разликата от картофените кюфтета,освен във формата?
17.05.2016 03:47
1