Попара с вода

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39836335
16/02/2016
"Даже без прясно мляко може да приготвите попарата от своето детство "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 041
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хляб - 2 - 3 филии сух (или поне да не е прекалено мек)
  • масло - 1 ч.л.
  • около - 1 ч.ч. вода
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да се стопли на котлона или в микровълнова фурна.

През това време хлябът се начупва на хапки и се слага в купичка и се добавя маслото.

Когато водата е гореща, но не завряла, хлябът се залива с нея (ако стане много водно, не се слага всичката вода).

Натрошава се сирене и се разбърква, за да се накиснат всички хапки.

Оставя се за 2-3 минути захлупена с капаче (ако е гювече) или с друга чинийка отгоре, за да се запари, и след това е готова за сервиране.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар