Попара с вода

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Попара с вода
Снимка: Рая Андонова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Даже без прясно мляко може да приготвите попарата от своето детство"

Необходими Продукти

  • хляб - 2 - 3 филии сух (или поне да не е прекалено мек)
  • масло - 1 ч.л.
  • около - 1 ч.ч. вода
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се слага да се стопли на котлона или в микровълнова фурна.

През това време хлябът се начупва на хапки и се слага в купичка и се добавя маслото.

Когато водата е гореща, но не завряла, хлябът се залива с нея (ако стане много водно, не се слага всичката вода).

Натрошава се сирене и се разбърква, за да се накиснат всички хапки.

Оставя се попарата за 2-3 минути захлупена с капаче (ако е гювече) или с друга чинийка отгоре, за да се запари, и след това е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: