Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Лападник с извара

Лападник с извара

Лападник с извара
Снимка: Веселина Константинова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Вкусна комбинация от извара и лапад, събрани в една чудна баничка"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет за баница (500 г)
  • извара - 300 г
  • лапад - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете плънка, като задушите лапада в мазнината. Охладете и добавете разбитите яйца и изварата.

Вложете прясното мляко и разбъркайте. Разстелете корите. Напръскайте всяка кора с малко олио и сложете от плънката.

Разстелете я и завийте корите на руло. Наредете баницата в намазнена тава и изпечете до златисто.

Готовата баница /още гореща/, напръскайте с малко вода и завийте, за да омекне.

Лападникът с извара е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз слагам повече лапад.:)
17.02.2016 15:10