Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Панирани пилешки трътки

Панирани пилешки трътки

Панирани пилешки трътки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"И баба знае да пържи трътки, но само ние знаем как се приготвят уникални панирани трътки!"

Необходими Продукти

  • пилешки трътки - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. за панировката + брашно за овалване на трътките
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките се варят в подсолена вода за около 7-8 мин., отцеждат се от водата, потапят се първо във брашно и след това в панировката с бира (разбиват се яйцата с брашното, бирата , сол и чер пипер).

Пържат се в сгорещено олио и се отцеждат върху кухненска хартия от мазнината.

Поднесете с резен лимон, може да направите и чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия - Гери
Лидия - Гери
Аз също ги обичам, но не съм ги приготвяла панирани. Ще пробвам твоята рецепта. Аз ги сварявам и след това запичам с малко масло.
18.02.2016 09:27
1
1
Покажи всички подкоментари
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Не стават ли много мазни като са панирани?
17.02.2016 23:12
1
1
Покажи всички подкоментари