Турски Соленки

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турски Соленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Има много начини да се приготвят вкусни соленки. И не е толкова трудно – така че запретвайте ръкави, слагайте престилка, пригответе тези пухкави селски соленки от Кърджалийско"

Необходими Продукти

  • маргарин - 250 г
  • оцет - 2 ч.л.
  • зехтин - 3/4 ч.ч.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 10 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти се разбъркват, като брашното се добавя постепенно и по-малко. Трябва да се получи меко тесто.

От тестото се отделят топчета, които първо се овалват добре на топчета, а след това леко се пораздърпват.

Соленките се нареждат в намазнена тава.

Намазват се с разбит жълтък и се пекат в загрята фурна на 180 градуса.

Турските Соленки са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя
Петя
Маргарин не ползвам!
26.09.2017 19:10
Потребител#164529
Потребител#164529
Според мен става дума за пакетче АМОНЯЧНА сода. Обикновено тя се гаси с оцет.
15.06.2016 16:35
3
Стефанова
Стефанова
Вие правихте ли ги? Невъзможно е цял пакет сода - обикновено се ползват по 1 - 2 лъжички.
25.02.2016 22:06
4
3
мануела
мануела
Ай стига бе????Цял пакет сода???невероятно е нещо????
21.02.2016 16:57
9
1
Покажи всички подкоментари