Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Карамелизирана тиква с прясно мляко

Карамелизирана тиква с прясно мляко

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Карамелизирана тиква с прясно мляко1 / 2
22/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-любимият десерт и през есента, и през зимата е печената тиква с прясно мляко"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карамелизираме 3-4 с.л захар в тава. Изчистваме тиквата и я нарязваме на парчета върху карамелизираната захар.

Затопляме млякото и прибавяме останалата захар.

Заливаме тиквата и печем в загрята фурна на 180 градуса, докато тиквата усвои млякото добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: