Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Пухкаво сирене в гювече

Пухкаво сирене в гювече

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пухкаво сирене в гювече1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сирене - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. прясна
  • масло - 80 г
  • лук - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • газирана вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дъното на гювече се слагат масло, ситно нарязан лук и сирене на кубчета.

Поставя се отгоре настърганият на ренде домат и се похлупва с капак. Задушават се около 10 мин.

В предварително загрята фурна на 200 градуса. Заливат се с предварителна разбитите яйца с газирана вода.

Добавят се чушките и се пекат без капак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: