Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювече с кренвирш и топено сирене

Гювече с кренвирш и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Гювече с кренвирш и топено сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Гювечетата са страхотен начин да почистите хладилника от дребните остатъци, а освен това са доста вкусни"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 - 10 бр. средни
  • кренвирши - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • чушка - 1 бр. червена
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 2 щипки
  • бульон - 3 к.ч. зеленчуков
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в дъното на гювечето. Добавят се нарязания на малки парчета кренвирш, нарязания на полумесец лук, чушка на колелца. Овкусява се със сол и чубрица на вкус.

Отгоре се нарязва на кубчета топеното сирене, поръсват се с рендосан кашкавал, заливат се със зеленчуковия бульон и най-отгоре се слага по едно колелце от червената чушка. Захлупват се и се слагат във фурната на 180 градуса за 40 минути.

След това се изкарват, чукват се по едно яйце и се поръсват с щипка червен пипер. Отново се връщат във фурната за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: