Лесни френски кроасани с масло

КрасиКрасиНовак2312
23/02/2016
Приготвяне80 мин.
Готвене25 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 068
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 800 - 900 г
  • прясно мляко - 400 мл топло
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • мая - 30 г жива /3.5 ч.л. суха/ или 200 мл квас
  • масло - 200 г меко
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моите кроасани ги замесих вечерта с квас. Сутринта ги размесих и оформих. След повторното втасване около 1 ч. се изпичат в загрята фурна на 200 градуса около 25 мин.

Замесване с мая: Маята се разтваря с прясното мляко. Прибавят се 2 с.л. разтопено масло. След което се прибавя брашното, размесено със солта и захарта.

Омесва се средно меко тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След което се разделя на 8 топчета. Всяко се разточва около 20 см и се маже с меко масло.

Нареждат се едно върху друго. Последното не се маже с масло. От 8-те топчета се разточва голяма кора с дебелина около 5 мм.

Режат се триъгълници. Ако желаете, може да се сложи плънка -локум, шоколад. Аз сложих парченце локум. Но са вкусни и без плънка.

Триъгълниците се навиват на кифлички, краищата се завиват навътре. Нареждат се в тава с хартия. Оставят се отново да втасат около 1 час и се намазват с яйце.

Фурната се загрява на 200 градуса. Втасалите кроасани се пекат около 25 мин. Получиха невероятно вкусни и ухаещи на масло кроасанчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Наталия Петрова
Благодаря, ще опитам ;)
0
0
Наталия Петрова
Изглеждат апетитно.Ще направя и аз, но определено ще са с локум и то повечко :)
0
0
Краси
Краси
23.02.2016 16:34
И аз направих повечето с локум,моето внуче много го обича,и няколко с парченца черен шоколад.Студени също са много вкусни :)
0
0