Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кроасани»Френски кроасани с масло

Френски кроасани с масло

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Френски кроасани с масло
Снимка: marcheva14
1 / 10с Видео
14/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Едни кроасани, които нямат нужда от реклама - само от изяждане"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг бяло
  • прясно мляко - 500 мл топло (или вода)
  • сол - 20 г
  • захар - 100 г кристал
  • суха мая - 1 пакетче (7 г) за 1 кг брашно
  • масло - 250 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната е загрята на 180 градуса. Приготвя се плоска тава, покрита с хартия за печене. Работи се изцяло с миксер с бъркалките за тесто.

В купата на миксера или ръчен такъв се изсипва брашното, сухата мая и солта. Включва се на ниска скорост, за да се размесят продуктите. Постепенно се добавя и топлото прясно мляко при непрекъснато разбъркване.

Оформя се топка тесто, изважда се от купата леко се премесва и се покрива само за 20-30 минути, колкото да се отпусне.

Разточва се на правоъгълни кори с точилка с дебелина около 0.5 см.

Маслото се дели на две части. Кората се намазва с част от половината от едната част масло и се прегъва на две. Отново се намазва и отново се прегъва. Това се повтаря докато се образува кубче. Завива се с фолио и се оставя във фризер за 30 минути да се охлади.

Охладеното тесто отново се разточва на правоъгълник, дълга лента, и се намазва с останалата част от маслото, като се пресмята маслото за всяка прегъната част докато се образува кубче. Завива се във фолио и се поставя във фризер за 30 мин.

След като се извади и е добре охладено, тестото е готово за направата на кроасани. Разточва се на дълга по-широка лента, като разточването е само напред и назад. Нарязва се на еднакви триъгълници 20/10 см и се навиват кроасаните, ката по време на завиването им леко се изтегля тестото с ръце по дължина.

Оформените кифлички се нареждат в тавата и се оставят да втасат за около 30-40 мин. Намазват се с яйце предварително леко разбито.

Пече на 180 градуса за около 20-25 мин.

Френските кроасани с масло са страхотни!

Източник: Йоли

Забележка: Количеството на брашното е голямо и е по-добре по време на работа да се раздели на две равни части тестото и всяка единично да се работи.

При тези кроасани няма шест пъти разточване, както е в оригиналната рецепта, която съм пуснала преди време, това е една лесна, бърза и опростена рецепта, и с превъзходен вкус на френски кроасан. Тук, в тази рецепта, втасването е само веднъж. Количеството на продуктите може да се раздели наполовина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
Но не станаха пухкави.
07.10.2019 16:18
Мария
Мария
Харесаха ми.
07.10.2019 16:17
Keti Petrova
Keti Petrova
Трудна работа е това с тестото. ....ще ги правя докато ми се получи нещо прилично ☺ Искам да се науча, точно защото са без консерванти, да си храня детенцето.
23.01.2018 08:51
Keti Petrova
Keti Petrova
Аз търсих точно рецепта за френски кроасани и гледах видеото... изобщо не ми се получиха ...нито френски, нито лесни... станаха ужасни на вкус. Тестото не бухна грам... даже се разпадаше, а го месих не само с мшина и на ръце. Не се изпекоха добре, вътре станаха глетави.... с една дума Отвратителни.
22.01.2018 17:54
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Този пък Администратор, какви хубави, красиви кроасани е спретнал. Чудесни са станали, пухкави!
Видеото което е прибавено е много добро, с приятно музикално оформление. Стана ми едно ... хубаво, с усмивка на лицето!!! Поздрав!
10.05.2017 00:28
1
marcheva14
marcheva14
Рецептата която я пуснах беше озаглавена, "Бързи и лесни кроасани", но не знам защо редакторите я промениха в заглавието на "Френски кроасани с масло". Това не са онези истински кроасани при които разточването им е до шест пъти, както съм посочила в пуснатата от мен оригинална рецепта, тук е сведено до минимум и затова са бързи и лесни, не отнемат толкова време и това не е истинското бутер тесто. Качеството на тази рецепта е добро като консистенция на тестото, но далеч не са истинските кроасани. Тук, при тази рецепта тестото е малко по-плътно, не е така въздушно както в оригиналната рецепта за направата на един истински френски кроасан.
23.01.2017 12:30
1