Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Риба на фурна с доматен сос

Риба на фурна с доматен сос

Риба на фурна с доматен сос
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • универсална подправка - 1 ч.л. подправка за риба
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 150 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за доматения сос
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата и я измиваме добре. Посоляваме я отвътре и отвън и я поръсваме с подправка за риба.

В тавичка сипваме олиото и поръсваме в него щипка червен пипер, така при печене рибата няма да залепва за дъното.

Овалваме рибата в брашно, подреждаме я в тавичката и я слагаме да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Приготвяне на доматения сос: Загряваме олиото. Прибавяме предварително рендосаният лук и брашното, и запържваме за 1-2 минути.

Добавяме доматите, като и тях предварително сме рендосали. Оставяме да поври около 15 минути, след което слагаме солта и захарта.

По желание при сервиране гарнираме изпечената риба с доматения сос и поръсваме с наситнен магданоз и зелен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Така е,наистина беше вкусна :-)
25.02.2016 10:18
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда.
24.02.2016 22:17