Начин на приготвяне
Пригответе крема с прясното мляко по указанието на опаковката. Бананите обелете и разрежете на половина.
Вземете тортена форма с падащ ринг и сложете на дъното ѝ хартия за печене, поставете първия блат, върху него изсипете крема, изравнете и сложете в крема половинките от бананите, като ги редите по часовниковата стрелка в кръг, а в средата запълвате с останалите парчета.
Отгоре сложете другия блат, натиснете леко и сложете в хладилника да стегне за няколко часа.
Направете шоколадовия ганаш, като загреете сметаната на котлона, преди да кипне я махнете и сложете начупения шоколад. Изчакайте няколко секунди и разбъркайте до получаване на хомогенна шоколадова смес. Охладете за 30 минути.
Извадете тортата, махнете ринга и залейте отгоре с шоколада. Декорирайте отгоре с бадеми, парчета банани или по ваш избор.
Източник: Идеята за оформянето на тортата е по идея на Люси Евтимова
Коментари