Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Кашкавалени топчета със сушени кайсии и кедрови ядки

Кашкавалени топчета със сушени кайсии и кедрови ядки

МаринаМарина
Новак
101423
Кашкавалени топчета със сушени кайсии и кедрови ядки
Снимка: Марина
1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • кашкавал - 250 г
  • кайсии - 50 г сушени
  • кедрови ядки - 30 г
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупените кедрови ядки се смесват с предварително скълцания магданоз. Кайсиите се режат на четири части, а кашкавалът се рендосва върху хартия за печене, застлана в тава.

Поставете съда в загрята на 200 градуса фурна за около две минути или докато кашкавалът започне да се топи.

След това тавата се изважда и се реже на правоъгълник. В средата на всяко късче се слага от сушената кайсия и се оформят топчета с ръце.

Така получените топчета се овалват в кедрови ядки и магданоз и се сервират. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марина
Марина
Да пробвайте леко запечени в сух тиган :) Споделете после разликата.


Поздрави :)
26.02.2016 16:13
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесно предложение,аз бих запекла малко ядките предварително в сух тиган :)
26.02.2016 15:50