Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Ароматно ярешко с вино

Ароматно ярешко с вино

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Ароматно ярешко с вино
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Няма нужда да ни каните, ние по неустоимата миризма на крехко агнешко ще открием къде сте и ще дойдем сами!"

Необходими Продукти

  • девесил - 1 к.л.
  • босилек - 1 к.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • лимони - 2 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • салвия - 1 к.л. сушена
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 к.л. пикантина
  • черен пипер - 1 к.л. млян
  • червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 30 мл
  • чесън - 5 скилидки
  • ярешко месо - 1.5 кг или агнешко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете подправките в купа, сипете зехтина и разбъркайте.

Сполучената смес намажете хубаво месото от всички страни като го втриете в него.

Преместете месото в тавата, сложете скилидките чесън, размийте пюрето във виното и го сипете, изстискайте и сока на двата лимона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурна, загрята на 170 градуса за 2 часа, след което махнете фолиото и дозапечете още 30 мин до приятен загар на месото.

Поднесете с ориз, агнешка дроб сърма или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: