Начин на приготвяне
В тенджера слагаме парчетата ярешко месо и наливаме повече вода. Слагаме да заври и отпенваме. Когато спре да се пени, сваляме от котлона.
В друга тенджера загряваме олио и добавяме ситно нарязания лук, запържваме за кратко. Добавяме от бульона, където сме варили ярешкото, колкото да покрие лука.
Когато лукът омекне, а водата е почти изпарена, добавяме червения пипер, леко запържваме (внимаваме да не прегорим пипера) и слагаме месото.
Наливаме прецедения бульон, слагаме капак и варим на бавен огън около час и половина-два до готовност на месото (трябва да се отделя лесно).
Тогава добавяме нарязаните на кубчета картофи, солта и джоджена (всичко на вкус).
Когато картофите се сварят, оттегляме от котлона (15-20 мин).
Сервираме топло, месото се отделя много лесно, а е и много вкусно!