Начин на приготвяне
Агнешката плешка нарежете на порции, измийте и подсушете.
В подходящ дълбок съд /купа/ направете каша от солта, червения и черен пипер, брашното и олиото, като смесите и разбъркате всички тези продукти. Потопете всяка порция и оваляйте в сместа.
Подредете порциите в дълбока тава подредете пресните подправки около месото, завийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.
На следващия ден налейте бирата внимателно около порциите месо, преценете и ако е небходимо долейте и малко вода. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете 90 минути.
Отстранете фолиото и допечете до получаване на хрупкава коричка на месото.
Оставете да почине около 20 минути и поднесете печеното агнешко със гарнитура по избор.
Печеното агнешко на порции е готово.