Печено агнешко на порции

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Печено агнешко на порции
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Всеки лакомник да си знае порцията!"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л. едро смян
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - счукан
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бира - 200 мл
  • джоджен
  • мента
  • естрагон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката плешка нарежете на порции, измийте и подсушете.

В подходящ дълбок съд /купа/ направете каша от солта, червения и черен пипер, брашното и олиото, като смесите и разбъркате всички тези продукти. Потопете всяка порция и оваляйте в сместа.

Подредете порциите в дълбока тава подредете пресните подправки около месото, завийте със свежо фолио и оставете за една нощ в хладилник.

На следващия ден налейте бирата внимателно около порциите месо, преценете и ако е небходимо долейте и малко вода. Завийте тавата с алуминиево фолио и печете 90 минути.

Отстранете фолиото и допечете до получаване на хрупкава коричка на месото.

Оставете да почине около 20 минути и поднесете печеното агнешко със гарнитура по избор.

Печеното агнешко на порции е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: