Пуешко с ориз и зеленчуци

27/02/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 220
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 2 бр. бутчета
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме пуешките бутчета да се сварят за около два часа и половина в подсолена вода, след което ги обезкостяваме.

В сгорещеното олио запържваме лука, нарязан на дребно. Добавяме морковите, нарязани на кубчета.

Задушаваме две минути и слагаме добре измития ориз, доматите рендосани на ренде, сол на вкус и черен пипер.

Задушаваме още две минути, след което прехвърляме сместа в тавичка, подреждаме пуешкото месо между ориза и заливаме с три чаени чаши топла вода.

Слагаме тавичката в предварително загрята фурна за около 40 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар