Месо с картофи и зелен боб на фурна

29/02/2016
Йорданка Тасева
отЙорданка ТасеваИноватор3652611804
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 567
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета и го задушваме леко в тиган. Добавяме сол и черен пипер на вкус. След което го изсипваме в тава или в гювеч месото.

Прибавяме почистената чушка, нарязана на малки парчета. Добавяме зеления боб, измит, почистен и отцеден. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета, добавяме към месото.

Измийте патладжана и го обелете, нарежете го на кубчета и го добавете към месото. Настъргваме доматите и ги добавяме. Накрая слагаме нарязаните на ситно чесън и лук. Подправете на вкус и добавете малко водичка.

Разбъркайте добре, за да могат подправките да се разпределят. Пече се в загрята фурна на 180-190 градуса. Може в началото да е под фолио и към финала да го махнете да се запекат зеленчуците и месото.

Може вместо домати да ползвате доматено пюре или в краен случай само червен пипер. По вкус може да добавите зелени подправки - магданоз. Сервирайте топло ястието.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Гергана  Георгиева
Ей за такава манджа си умирам! Обичам точно с тези подправки, но слагам и дафинов лист.
0
0
Гергана  Георгиева
Да, пък и на тази манджа и отива.
1
0
Биляна Владова
и аз добавям дафинов лист, става по ароматно
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв