Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зелен боб и картофи на фурна

Пиле със зелен боб и картофи на фурна

Пиле със зелен боб и картофи на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Зеленчукова импровизация върху класическата рецепта за пиле с картофи, която се е получила повече от чудесно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • зелен боб - 300 г
  • картофи - 4 едри
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 200 г консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и нарязва на порции, оставяме да се отцеди.

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, лукът се реже на полумесеци, зеленият боб се почиства и срязва на две. Загрява се олио в тенджера, запържваме първо месото до побеляване.

Прибавя се нарязан ситно лук, картофите и зеленият фасул. Поръсва се със сол, черен пипер и разбъркваме, колкото да смени бобът цвета си.

Добавя се червен пипер, домати нарязани на ситно, разбърква се и покриваме продуктите с топла вода.

След 5 минути се прехвърля в тава. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност.

Пилето със зелен боб и картофи на фурна е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
30
21
10
Дай твоята оценка: