Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Захаросани дребни сладки

Захаросани дребни сладки

Захаросани дребни сладки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • масло - 1 пакет
  • крема сирене - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се средно тесто от брашното, меко масло, крема сиренето, пудрата захар и ванилията.

Прибавя се и лъжичка бакпулвер. Тестото да е гладко и еластично. Разточва се на кръгла кора. С чашка се изрязват кръгчета и всяко се топи в чиния със захар, прегъва се на две, пак се топи в захар и се сгъва на четири.

Нареждат се в тава. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: