Начин на приготвяне
Ябълковите сладки са изключително лесни, бързи и невероятно вкусни!
Ето и как се приготвят:
1. Обелваме ябълката и я настъргваме на фино ренде, така че да се получи почти на пюре.
2. В купа разбъркваме яйцето с кафявата кристална захар. Към тях прибавяме фино настърганата ябълка, а след нея и ванилията, содата, канелата и шарлана, като след всяко разбъркваме сместа за сладките.
3. Постепенно сипваме овесените ядки и двата вида брашно. Не замесваме с ръка, а с дървена бъркалка/лъжица разбъркваме, докато се получи леко лепкаво тесто, отлепващо се от стените на съда.
4. Оформяме малки топченца - около 1.5 - 2 см. Редим ги на разстояние в тавата, намазана с шарлан, тъй като ще станат по-големи при печенето.
5. Печем на 180 градуса за около 10-15 минути. Докато са във фурната, въртим тавата от време на време, за да се изпекат равномерно.
Лесно покафеняват от долната страна, затова проверяваме и щом позлатеят - превключваме фурната да пече само отгоре. Готови са, когато при разчупване срединката хем е пухкава, хем цялостна.
Добре е да ги извадим от фурната още мекички сладките, за да си останат такива. Прибираме ги в кутия.
Пухкави и ароматни дребни сладки с ябълки - изчезващи мигновено, веднага щом са готови!
Чудно Вкусно!