Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Дребни сладки с ябълки

Дребни сладки с ябълки

Дребни сладки с ябълки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
60
"Поднесете си малки хапчици ябълкова наслада с тези вкусни сладки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 бр. голяма
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 1 к.ч. кристална
  • ванилия - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • канела - 1 щипка
  • шарлан - 3 с.л.
  • овесени ядки -   1/2 к.ч. фини
  • царевично брашно -  1 кафена чашка фино
  • пшенично брашно -  1 и 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълковите сладки са изключително лесни, бързи и невероятно вкусни!

Ето и как се приготвят:

1. Обелваме ябълката и я настъргваме на фино ренде, така че да се получи почти на пюре.

2. В купа разбъркваме яйцето с кафявата кристална захар. Към тях прибавяме фино настърганата ябълка, а след нея и ванилията, содата, канелата и шарлана, като след всяко разбъркваме сместа за сладките.

3. Постепенно сипваме овесените ядки и двата вида брашно. Не замесваме с ръка, а с дървена бъркалка/лъжица разбъркваме, докато се получи леко лепкаво тесто, отлепващо се от стените на съда.

4. Оформяме малки топченца - около 1.5 - 2 см. Редим ги на разстояние в тавата, намазана с шарлан, тъй като ще станат по-големи при печенето.

5. Печем на 180 градуса за около 10-15 минути. Докато са във фурната, въртим тавата от време на време, за да се изпекат равномерно.

Лесно покафеняват от долната страна, затова проверяваме и щом позлатеят - превключваме фурната да пече само отгоре. Готови са, когато при разчупване срединката хем е пухкава, хем цялостна.

Добре е да ги извадим от фурната още мекички сладките, за да си останат такива. Прибираме ги в кутия.

Пухкави и ароматни дребни сладки с ябълки - изчезващи мигновено, веднага щом са готови!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: