Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Пилешки сарми във фурна

Пилешки сарми във фурна

Пилешки сарми във фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
23/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Много интересен и вкусен прочит на любимите ни сърми - този път с пилешко месо и запечени на фурна"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зелеви листа - 8 - 10 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето и го обезкостете.

Оберете лука и го нарежете на малки парченца. Задушете го в мазнината.

Измийте ориза и го добавете към лука. Запържете. Добавете червения пипер, черния пипер и пилешкото месо. Задушете до избистряне на ориза.

Почистете зелевите листа от твърдите части.

Охладете готовата плънка и сложете във всеки лист по 1-2 с.л.

Свийте на сарми и наредете в подходяща тава.

Залейте с гореща вода, докато се покрият сармите.

Изпечете сармите, докато омекнат зелевите листа и се получи кафеникав загар.

Пилешките сарми във фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Хубавото на сърмите е че можеш да импровизираш с различни видове плънка
01.03.2016 10:02
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Тъй като обичам много сармите във всякакъв варианта, реших да изпробвам с пилешко месо-
01.03.2016 00:40
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Е Веселина с тази рецепта направо ме шашна. Страхотна е и то с пилешко месо.
29.02.2016 23:24