Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Риба тон с боб

Риба тон с боб

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Риба тон с боб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • боб - 1 консерва тъмен
  • фасул - 100 г зелен
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • чушки - 1/2 червена пиперка
  • риба тон - 300 г сурова
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - сокът от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата тон на парчета, посолете на вкус, поръсете ги с 1 с.л. брашно и разбъркайте. Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и сложете парчетата риба да се запържат равномерно.

През това време нарежете на малки парчета чушката и я прехвърлете в голяма купа. Добавете боба, бланширания зелен фасул, царевицата и най-накрая запържените късове риба. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, залейте с лимоновия сок и 2 с.л. зехтин.

Разбъркайте и поднесете в малки чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: