Датски соленки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Датски соленки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • кашкавал - 250 г
  • масло - 250 г
  • сол
  • индийско орехче - 2 щипки, настъргано
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • мак
  • ким
  • сусам - за поръсване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • За плънката
  • извара - 180 г
  • топено сирене - 100 г с гъби
  • копър - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме настъргания кашкавал и подправките с брашното. Прибавяме мекото масло на късчета и яйцето. Омесваме тесто и го оставяме в хладилник за 1 час.

После го разточваме с дебелина около половин см. Изрязваме дълги ленти, които поставяме в намазнена тава.

Разбиваме жълтъка с прясното мляко и намазваме половинките от лентите. Поръсваме с мак, ким или сусам.

Печем в загрята до 175 градуса фурна около 10 минути.

Разбиваме продуктите за плънката, като може да прибавим още малко мляко.

Разстиламе върху ненамазаната с яйце и мляко половинки лентички и прехлупваме с останалите половинки ленти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: