Банани с карамел и сусам

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
03/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • банани - 4
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • захар - 125 г ситна
  • вода - 4 с.л. студена
  • сусам - 2 с.л.
  • кисело мляко - 150г гъсто или заквасена сметана
  • пудра захар - 1 с.л.
  • ванилия - есенция няколко капки
  • лимонова кора - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се нарязват на парчета с дължина 5 см. и се заливат с лимоновия сок, за да не потъмнеят. Захарта и водата се смесват в малка тенджерка и се загряват, докато захарта се разтопи. След това сиропът с оставя да заври и се загрява 5-6 минути, докато се карамелизира до златисто.

Бананите се отцеждат, подсушават се и се нареждат върху лист пекарска хартия. Напръскват се бързо с карамела, поръсват се със сусама и се оставят да престоят 10 минути.

Киселото мляко (сметаната) се разбива леко с пудрата захар и ванилията.

Бананите се разпределят в чинийки, гарнират се с млечната смес и се украсяват с ивички лимонова кора. Десертът се поднася веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар