Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Вишнева торта с кисело мляко

Вишнева торта с кисело мляко

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Вишнева торта с кисело мляко1 / 2
03/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1
  • кисело мляко - 450г
  • захар - 50 г
  • желатин - 1 пакетче
  • вода - 5 с.л.
  • вишни - 350 г от компот без костилки
  • сок от вишни - 125 мл
  • нишесте - 10г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът се слага в чиния за сервиране и около него се поставя страничната стена на тортена форма. Желатинът се накисва в хладката вода за 10 минути, след което се слага на водна баня и се загрява, докато се разтопи напълно. Оставя са да поизстине.

Киселото мляко се разбива със захарта. Прибавят се леко охладеният желатин и отцедените от сиропа вишни. Сместа се разстила върху блата, заглажда се и формата се слага в хладилника.

Отделят се 125 мл сироп от вишневия компот. В 2 супени лъжици от него се размива нишестето. Останалият сок се слага на огъня да заври. Прибавя се разтвореното нишесте. Сместа се оставя да заври повторно, сваля се от огъня и след като поизстине, внимателно се разпределя върху застиналото кисело мляко.

Сладкишът се оставя да престои в хладилника още няколко часа, докато глазурата се стегне напълно. При поднасянето тортата се гарнира с малко шприцована разбита сметана.

Може да се поръси със счукани ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: