Език с картофи в гювече

KaterinaSpasovaKaterinaSpasova
Чирак
73
37
99
1
05/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се изкисва за няколко часа в студена вода, като на всеки два часа водата се сменя. След това се сварява за един час в тенджера под налагяне с няколко зърна черен пипер, сол, един дафинов лист и една малка глава лук, обелена и нарязана на четири.

Водата в тенджерата трябва да покрива езика с два-три пръста. Още топъл, езикът се обелва. След като поизстине, се нарязва на парчета.

Картофите се обелват и нарязват. Зеленият лук се измива и нарязва. Печените чушки се обелват и нарязват. Дъното на всяко гювече се намазва с масло.

След това се нареждат продуктите в следния ред - картофи, език, печена чушка, зелен лук. Бульонът от езика се прецежда през марля и във всяка порция се поставят по три- четири лъжици от него.

Ако не е достатъчно солен, порциите се посоляват. Най-отгоре се бучва по едно парченце масло. Слагат се в студена фурна и се пекат за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар