Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Гювечета»Език с картофи в гювече

Език с картофи в гювече

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694331
Език с картофи в гювече2 / 2
05/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Чудно гювече с език с картофи"

Необходими Продукти

  • За 4 порции
  • свински език - 500 - 600 г
  • картофи - 4 средни
  • чушки - 4 бр. печени
  • зелен лук - 1 връза
  • сол
  • черен пипер - зърна
  • лук - 1 малка глава
  • дафинов лист
  • масло - 50 - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се изкисва за няколко часа в студена вода, като на всеки два часа водата се сменя. След това се сварява за един час в тенджера под налагяне с няколко зърна черен пипер, сол, един дафинов лист и една малка глава лук, обелена и нарязана на четири.

Водата в тенджерата трябва да покрива езика с два-три пръста. Още топъл, езикът се обелва. След като поизстине, се нарязва на парчета.

Картофите се обелват и нарязват. Зеленият лук се измива и нарязва. Печените чушки се обелват и нарязват. Дъното на всяко гювече се намазва с масло.

След това се нареждат продуктите в следния ред - картофи, език, печена чушка, зелен лук. Бульонът от езика се прецежда през марля и във всяка порция се поставят по три- четири лъжици от него.

Ако не е достатъчно солен, порциите се посоляват. Най-отгоре се бучва по едно парченце масло. Слагат се в студена фурна и се пекат за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: