Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Маринована пушена пържола

Маринована пушена пържола

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Маринована пушена пържола
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Точно така, с пушен врат се приготвят сочни пържоли за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • пушен врат - 600 г
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пушения врат на пържоли с дебелина 1.5 см и ги натъркваме от двете страни със скилидката чесън.

Смесваме балсамикото със соевия сос и намазваме пържолите от двете страни.

Оставяме да отлежат 1-2 часа и печем на грил тиган за 7 минути. Обръщаме и допичаме още 4-5 минути от другата страна.

Сервираме с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: