Начин на приготвяне
Почистваме праза, измиваме, разполовяваме и нарязваме на парчета с дължина 1 см. Запържваме ги в тиган с 2 с.л. олио до омекването им.
Изваждаме праза и в останалата мазнина запържваме за кратко ситно нарязания бекон.
В купа смесваме яйцата и сиренето и добавяме 2 с.л. кисело мляко. Разбъркваме. Нарязваме корите на 4 и ги поставяме една върху друга.
Слагаме маслото в друга купа и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, сипваме и олиото.
Взимаме от корите по две и намазваме със сместа от мазнината. Слагаме в единия край от праза и яйцата със сиренето, поръсваме със запържения бекон.
Навиваме на рулце и намазваме отгоре с мазнина. Редим в тава, покрита с хартия за печене.
Печем на 180 градуса, докато порозовеят. След изваждане намазваме отново рулцата със смес от мазнина и вода.
Коментари