Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Мини банички с праз лук и бекон

Мини банички с праз лук и бекон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мини банички с праз лук и бекон
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Днес ви избрахмме тези хрупкави мини банички със сирене, бекон и праз - много хранителни и много вкусни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • праз - 3 стръка
  • сирене - 100 г
  • бекон - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 70 г
  • олио - 2 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза, измиваме, разполовяваме и нарязваме на парчета с дължина 1 см. Запържваме ги в тиган с 2 с.л. олио до омекването им.

Изваждаме праза и в останалата мазнина запържваме за кратко ситно нарязания бекон.

В купа смесваме яйцата и сиренето и добавяме 2 с.л. кисело мляко. Разбъркваме. Нарязваме корите на 4 и ги поставяме една върху друга.

Слагаме маслото в друга купа и го заливаме с 1 ч.ч. гореща вода, сипваме и олиото.

Взимаме от корите по две и намазваме със сместа от мазнината. Слагаме в единия край от праза и яйцата със сиренето, поръсваме със запържения бекон.

Навиваме на рулце и намазваме отгоре с мазнина. Редим в тава, покрита с хартия за печене.

Печем на 180 градуса, докато порозовеят. След изваждане намазваме отново рулцата със смес от мазнина и вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Много вкусни станаха. Нямах бекон, затова го смених с шунка.
10.03.2016 10:18