Чушки бюрек с магданоз

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528772332
Чушки бюрек с магданоз
Снимка: Valentina Psaltirova
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5
"Време е за една истинска класика с превъзходен вкус изпратена от Валентина Псалтирова"

Необходими Продукти

  • чушки - от буркан /печени и белени/ - 10 бр.
  • сирене - 300 гр.
  • яйца - 5 бр, 3 за пълнежа и 2 за панировката
  • брашно - 5 с.л.
  • галета - 4 с.л., може и грис
  • магданоз - 1 шепа
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се хубави чушки, изчистват се от останалите семена и люспи. Цепват се от едната страна.

В купа се настъргва сиренето, добавят се разбърканите яйца и магданозът. В чиния се смесват галетата и брашното, а в купичка се разбиват 2-те яйца с щипка сол.

С лъжица се слага от пълнежа в чушката, прегъва се на две, топи се в яйцето, галетата с брашно и пак в яйцето и се слага в тигана със сгорещено олио. Като се изпържи, се обръща от другата страна с дървена лопатка.

Сервират се горещи, но може и вече изстинали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
17.07.2018 00:13
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
И аз така панирам чушките ,брашно ,яйце и галета или само брашно и яйце пак става супер
10.03.2016 20:34
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Да и ако нямаш в момента галета става и със само брашно,яйца,брашно
10.03.2016 09:47
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Много странна панировка,защо топиш първо в яйцето,после смесваш брашното с галетата и после пак яйце.Направи си панировка първо с брашно,после яйцето и овалваш в галетата,така се запечатва и няма да се разтече сирене и ще имаш хубав бюрек
10.03.2016 00:03
4
1
Покажи всички подкоментари