Начин на приготвяне
Магданозът се измива, отделят се дръжките и се нарязва на ситно.
Разбърква се заедно с изварата, сиренето, яйцата и нарязаното на ситни парченца топено сирене, като с тази плънка се нареждат корите.
Тавата се намазва обилно с олио.
Поставя се едната кора, която също се намазва обилно с олио, тъй като корите са дебели и трябва да поемат мазнина, за да не станат сухи при печенето.
Нарежда се част от готовата плънка, като се редуват кори, плънка, всяка кора се намазва обилно с олио и се завършва с кора.
Бюрекът се нарязва на парчета.
Залива се със заливката от яйцата и олиото.
Печете баницата се 60 мин на 180 градуса на вентилатор или 150 градуса без вентилатор.
Поднесете магданозения бюрек за закуска с айран.