Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер охладената сладкарска сметана и отделяме от нея 4-5 супени лъжици, ще използваме за гарниране на готовите тортички. Слагаме на хладно в хладилника.
В отделен съд смесваме 100 грама течен шоколад и 20-30 грама краве масло. Разтапяме на водна баня или в микровълновата фурна. Стопените шоколад и краве масло разбъркваме до леко охлаждане.
Към по-голямата част от сметаната, прибавяме разтопените шоколад и краве масло. Разбиваме с миксер до хомогенна смес.
Приготвяме си две или три купички, в които ще направим тортичките. От вътре по стените им подреждаме срязани на половини парчета бишкоти, като всяко топваме леко в приготвеното разтворимо кафе. Слагаме напоени с кафе, парченца бишкоти и на дъното на купичките. След това сипваме от шоколадовия сметанов крем ( 1-2 супени лъжици ) и ред бишкоти, отново крем и най - отгоре трябва да сложим бишкоти. Всички бишкоти трябва да са напоени с кафе.
Така приготвените тортички, слагаме на хладно в хладилник и преди да поднесем, обръщаме върху чинийки (за по-лесно отделяне от купичките, може леко да прокараме остър нож, между бишкотите и стените на купичките).
Тортичките гарнираме със сладкарската сметана и може да украсим със захарни пръчици и фигурки.
Коментари