Пържоли с бира на скара

Пържоли с бира на скара
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Ами това е...залейте ги с бира и след 1 час ги метнете на скарата"

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. свински
  • лук - 1 глава
  • бира - 2 ч.ч.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват с чукче леко през прозрачно фолио. От двете страни се поръсват със сол и черен пипер.

Лукът се нарязва на ситно. Редим в купа пържола, върху нея-ситно нарязан лук, пак пържола и така, докато привършат.

Отгоре се заливат с бирата. Завиваме купата с домакинско фолио и оставяме поне 2 часа в хладилника.

Изваждат се и се отцеждат, поръсваме с чубрица. Нареждаме върху загрята скара, намазана с мазнина.

Печем от двете страни до готовност на пържолите. Поднасяме с картофена салата или друго. Лесно и вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: