Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Яйчена салата»Яйчена салата със самардала

Яйчена салата със самардала

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Яйчена салата със самардала
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много вкусна домашна яйчена салата"

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр.
  • майонеза - 2 опаковки
  • майонеза - 1 бр. лека
  • олио - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • чесън - 1 - 2 стръка, пресен
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • самардала - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцата, обелваме ги и ги нарязваме на ситно.

В купа смесваме майонезата, подправките, олиото и наситнените лук и чесън. Покриваме със стреч фолио и оставяме на хладно за 1 час.

Добавяме нарязаните яйца към сместа и разбъркваме.

Оставяме салатата покрита за още 1-2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тази салата винаги я правя след Великден,когато ми останат много боядисани яйца :-)
11.03.2016 10:49
1