Кейк с три цвята

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
53275158308
Кейк с три цвята
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
11/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Това вкусно и ароматно трио ни напомня, че няма по-големи кулинарни меломани от нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 8 с.л.
  • какао - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите първата смес, трябва да разбиете четирите жълтъка и три цели яйца, една ч.ч. захар и 8 с.л. олио.

Добавете 1 ч.ч. брашно, размесено със сода и продължете да разбивате. Полученото тесто се дели на две части, но имайте предвид, че едната трябва да е по-голяма от другата.

За да получите втората смес, просто добавете какао към по-малката смес от получените преди малко.

За третата смес се разбиват четирите белтъка до получаването на пухкав сняг. Към полученото се добавя 1/2 ч.ч. захар и 1/2 ч.ч. брашно. Оставете настрана.

Намасляваме и набрашняваме подходяща тавичка. В този случай е ползвана тавичката на електрическата тенджера, като в средата на съда е поставена чашката.

Първо се разпределя кафявата смес с помощта на лъжица. Тя трябва да се покрие добре от бялата смес. Бялата от своя страна се поръсва със сухо какао, като се използва суха цедка.

След това върху сухото какао се разполага жълтата смес. После печивото се слага в загрята фурна и се пече около половин час на 100-150 градуса.

След изпичане се вади и се оставя да се охлади за пет минути. Обръща се в плато или поднос. Поръсваме с пудра захар и нарязваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana
Diana
Много, много любим у дома! Ефектен и вкусен.
15.03.2016 05:23
2
1
Покажи всички подкоментари