Начин на приготвяне
Най-напред отделяме от две от яйцата белтъците, към тях прибавяме 2 с.л. захар от общата и разбиваме до сняг.
Прибавяме и 2 с.л. брашно от общото и доразбиваме. Отделяме настрани.
В друг съд разбиваме двата жълтъка и другите две цели яйца заедно с останалата захар.
Добавяме и останалото брашно с бакпулвера и доразбиваме. Така получаваме две смеси - една жълта и една бяла.
Вземаме правоъгълна кексова форма, може да се сложи хартия за печене на дъното, но може и без. Ако не сме сложили хартия, трябва да намажем формата с олио и да я поръсим с брашно.
Изсипваме половината от жълтата смес, поръсваме върху нея какао. След това изсипваме цялата бяла смес и върху нея също поръсваме плътно с какао. След това добавяме и останалата жълта смес.
Печем на 180 градуса с вентилатор около 30 мин.
След като изстине, поръсваме с пудра захар.